Alain Milliat

PRANCŪZIŠKOS IŠSKIRTINĖS VAISIŲ SULTYS NUO 1997 M.

Aistra vaisiams

Alain Milliat, ūkininkų anūkas ir sūnus, o taip pat ir pats ūkininkas, 1983 m. perėmė šeimos ūkį Orliénas kaimelyje netoli Liono, Prancūzijoje. 15 metų jis atkūrė ir puoselėjo vaismedžių sodus, naudodamas tradicinius amato metodus ir tausojančias, gamtai draugiškas technikas, tarsi prižiūrėdamas savo asmeninį sodą. Vis dėlto, po kiek laiko jis pajuto, kad jo estetinė erdvė tampa per siaura, ir pradėjo svajoti apie naujus horizontus už savo sodų ribų…

PAGARBA

Nuo sodų – iki prancūziškos aukštosios vaisių sulčių kultūros

1997 m. Alain pristatė pirmąsias 6 rūšių sultis ir nektarus. Jis atsitiktinai pasirinko 60 prestižinio „Relais & Châteaux“ gido restoranų ir išsiuntė jiems sultis, adresuodamas jas jų someljė. Ši iniciatyva leido jam tobulinti tekstūrą, saldumo ir rūgštumo balansą bei spalvas. Taip prasidėjo jo kelionė. Sulaukęs sėkmės gurmaniškuose restoranuose, su kuriais bendradarbiauja iki šiol, Alain sulaukė ir kitų virtuvės šefų, delikatesų parduotuvių ir viešbučių vadovų dėmesio. Šiandien „Maison Alain Milliat“ ženklas pristatomas daugiau nei 40 šalių. Ir iki šiol išlieka ištikimas savo pradinei misijai – kurti autentiškas sultis išskirtinei degustacijos patirčiai.

MEISTRIŠKUMAS (SAVOIR-FAIRE)

Unikalus meistriškumas: patirties ir jautrumo derinys kuriant tvarias, Prancūzijoje gaminamas sultis

Kruopštus žaliavų pasirinkimas – tai pagrindinis Alain principas. Kiek įmanoma, vaisiai parenkami tiesiogiai iš tvarią, ekologišką ar nulinės atliekos žemdirbystę taikančių ūkininkų. Alain išlavinta skonio atmintis leidžia jam atpažinti ne tik sodą, jo kryptį ar spalvą, bet svarbiausia – tobulo vaisiaus brandą, kai šis gali perteikti visas skonio niuansų subtilybes.

Vaisiai perdirbami Valence mieste, Drôme regione, kur vėliau išpilstomi ir eksportuojami į daugiau nei 40 šalių. Šios sultys ir nektarai platinami išskirtinai per gurmaniškus restoranus, prabangius viešbučius ir
delikatesų krautuves.

DEGUSTACIJA

Grynas, švarus, ekologiškas malonumas be pridėtinio cukraus – unikali skonių patirtis

Alain Milliat tikslas – pasiūlyti ypatingą, nuoširdžiai sukurtą degustacijos patirtį. Sultys supilstytos į elegantiškus butelius, perteikia sodrią tekstūrą ir neišdildomą aromatinį gaivumą. Kiekviena degustacija tampa emocine akimirka, kurioje telpa gamtos ir meistrystės sintezė.

TVARUMAS

Tvarus produktas – su atsakomybe vietos ir pasauliniu mastu

Alain Milliat sultys gaminamos Prancūzijoje, vadovaujantis tvarumo principais visoje tiekimo grandinėje. 50% vaisių yra užauginta vietoje, o likusi dalis perkama iš vietinių ūkininkų šalia gamyklos – įsikūrusios
viename iš svarbiausių Prancūzijos vaisių regionų.

Egzotiški vaisiai niekada nėra transportuojami oro keliu – tai neatitiktų kompanijos įsipareigojimų dėl CO₂ mažinimo. Vietoj to vaisiai apdorojami (išspaudžiamos sultys ir minkštimas) jų kilmės šalyse ir atšaldyti gabenami laivais. Alain Milliat kompanijos įranga kuriama ir valdoma siekiant mažinti energijos sąnaudas, o buteliai gaminami iš 70 % perdirbto stiklo. Vandens naudojimas valymui ir perdirbimui yra kompanijos tvarumo strategijos dalis, o vaisių likučiai perdirbami vietoje.