KOKTEILIAI IR "MOCKTAIL'IAI"

Rudens ir žiemos kokteiliai bei nealkoholiniai gėrimai

Kai ruduo įsibėgėja, o žiema jau čia pat, pasaulis nusidažo gintaro ir aukso atspalviais. Šį sezoną kviečiame į jūsų vakarėlius įnešti elegancijos – su kokteiliais, įkvėptais laiko patikrintų klasikų, bet atgimusiais per vaisiškus, natūralius ir charakteringus derinius.

Su Alain Milliat sultimis ir nektarais kiekviena taurė tampa patirtimi. Tai metas sodrioms spalvoms, išjaustoms tekstūroms ir tikram vaisių skoniui.

Štai 3 idėjos kokteiliams ir nealkoholiniams gėrimams, kurie praturtins jūsų jaukų rudens ar žiemos vakarą.

Bloody Mary cocktail by Alain Milliat

The Bloody Mary (su raudonais pomidorais)

Sodriai raudonas atspalvis, tiršta tekstūra, švelni aštruma – Bloody Mary išlieka nesenstančia klasika rudens ir žiemos susibūrimams.

Mūsų versija – natūralesnė ir subalansuota – atskleidžia išraiškingą, subtiliai sūroką "Jus Tomate Rouge" charakterį, suteikiantį jaukumo ir gilumo sezoniniams aperityvams.

Ingredientai:

• 100 ml Raudonųjų pomidorų sulčių

• 40 ml degtinės

• 10 ml geltonųjų citrinų sulčių

• 3 lašeliai Vorčesterio padažo

• 1 lašelis „Tabasco“ padažo

• Žiupsnelis druskos

• Saliero lazdelė

• Ledo kubeliai

Paruošimas:

1. Į aukštą stiklinę su ledu sudėkite visus ingredientus.
2. Švelniai išmaišykite maišymo šaukštu.
3. Patiekite su saliero lazdele arba citrinos griežinėliu.

Nealkoholinė versija: Paeksperimentuokite su mūsų įvairiaspalviais pomidorais – raudonam ar žaliam kokteiliui! Pabandykite bealkoholinę versiją, degtinę pakeisdami šlakeliu šviežių imbierų sulčių arba keliais lašais citrinų nektaro.

Sezoninis patarimas: Papuoškite rozmarino šakele arba keliais rausvais pipirais – jie suteiks žiemišką kvapą ir pabrėš pomidorų skonį.

 

The Tequila Sunrise

Ši nesenstanti klasika primena rudens saulėlydžius ir jaukius žiemos vakarus.

Paprastas, bet kupinas šilumos ir vaisių skonio kokteilis, kuris nustebins jūsų svečius, ypač su mūsų Spanish Blonde Orange Juice.

Ingredientai:

• 120 ml Spanish Blonde Orange Juice

• 40 ml tekilos

• 20 ml grenadino sirupo

• Ledo kubeliai

Paruošimas:

1. Į aukštą stiklinę su ledu pirmiausia supilkite tekilą, tada – apelsinų sultis.
2. Lengvai išmaišykite ir pamažu supilkite grenadiną, kad susidarytų gražus spalvų perėjimas.
3. Patiekite su apelsino griežinėliu.

Bealkoholinė versija: Išbandykite bealkoholinę versiją, tekilą pakeisdami šlakeliu baltųjų vynuogių sulčių arba lašu imbierų nektaro. Taip išlaikysite švelnią tekstūrą. Tai puikus pasirinkimas jaukiems rudens ar žiemos vakarams.

Sezoninis patarimas: Stiklinės kraštą aptepkite ruduoju cukrumi ir cinamonu arba papuoškite džiovintu apelsino griežinėliu – subtiliam, šiltam akcentui.

Halloween Cocktails by Alain Milliat

The Lychee Daiquiri

Beveik permatomas, subtilaus gėlių aromato – mūsų Lychee Nectar Daiquiri variacija primena jaukią rudens popiečių ir žiemos vakarų šviesą.

Kokteilis kupinas subtilumo, saldumo ir tylios elegancijos.

Ingredientai:

• 60 ml Lychee Nectar 

• 30 ml balto romo

• 20 ml laimo sulčių

Paruošimas:

1. Į plaktuvą su ledu supilkite romą, ličių nektarą ir laimo sultis.
2. Gerai suplakite ir perpilkite į atšaldytą „Martini“ taurę.
3. Papuoškite laimo žievele.

Bealkoholinė versija: Pabandykite bealkoholinę versiją, romą pakeisdami šlakeliu kokosų vandens arba imbierų kombučios. Taip išlaikysite ličių gėliškumą ir laimo gaivumą – lengvas, elegantiškas ir gaivinantis pasirinkimas rudens bei žiemos popietėms.

Sezoninis patarimas: Papuoškite pusele ličio, ar įlašinkite aviečių nektaro, – subtiliam spalvų kontrastui. Paprasta, rafinuota ir aromatinga.

Lychee Daiquiri Cocktail by Alain Milliat